Vanhulley X Innolumis
Hoe kun je nou straatverlichting veilig (en luxe) opbergen?

Even voorstellen 📣

Innolumis is een Nederlandse fabrikant van led straatverlichtingsarmaturen. Zij maken verlichtingsarmaturen voor de openbare ruimte. Hun klantportfolio bestaat onder andere uit overheidsinstanties, zoals gemeenten en provincies, aannemers en installateurs. Kenmerkend voor hun is dat zij hun armaturen bij sociale ontwikkelbedrijven in Nederland produceren en dat ze verschillende lichtkleuren leveren waarbij rekening gehouden kan worden met de aanwezige fauna (zoals vleermuizen en trekvogels).

Over de samenwerking:

“Het bevorderen van duurzaamheid binnen de openbare verlichting is de reden waarom wij in 2008 zijn opgericht en is anno 2024 nog steeds één van onze drijfveren. Omdat onze klanten weten dat wij dit erg belangrijk vinden en wij continu op zoek zijn naar duurzame oplossingen, kregen wij van één van hen het verzoek of wij onze armaturen ook konden leveren in herbruikbare zakken i.p.v. kartonnen omdozen. De omdozen worden namelijk slechts één keer gebruikt en vervolgens “weggegooid”, dat moest anders en beter kunnen. Wij zijn vervolgens op zoek gegaan naar een duurzaam alternatief. Sociaal ondernemerschap is wat ons betreft ook onderdeel van duurzaamheid en daarom laten wij al onze armaturen volledig assembleren bij twee sociale ontwikkelbedrijven; Iederz in Groningen en Metafors in Amersfoort. Met één van de managers bij Iederz hebben wij gesproken over onze zoektocht naar verpakkingszakken en tevens dat wij deze ook op een verantwoorde en circulaire manier wilden verkrijgen en die heeft ons vervolgens geïntroduceerd bij Vanhulley.”

Het product:

“Vanhulley heeft voor onze armaturen herbruikbare stoffen verpakkingszakken gemaakt, zodat de verlichtingsarmaturen niet beschadigen tijdens het transport naar onze klanten. Op deze manier besparen we het eenmalig gebruik van kartonnen omdozen, is het voor de sociale werkplaatsen makkelijker om de armaturen in te pakken, is het voor onze klanten juist weer makkelijker om de armaturen te ontdoen van de verpakking en krijgen wij de zakken weer retour middels een statiegeldsysteem, waardoor wij ze bij een nieuwe levering weer opnieuw kunnen inzetten.

Een verpakkingszak hadden wij overal vandaan kunnen halen, in Nederland, Europa of Azië. Maar wij wilden juist een verpakking die ook op een verantwoorde manier werd gefabriceerd, net als onze producten. Met Vanhulley hebben we een partner gevonden die op een sociale verantwoorde manier de producten vervaardigd en daarbij ook nog eens gebruik maakt van circulaire stoffen!

Zelf maken wij geen gebruik van bedrijfskleding/textiel, dus konden daarom ook niet putten uit onze eigen “afval- en/of reststromen”. Gelukkig heeft Vanhulley voldoende leveranciers/donateurs, zodat we daar gebruik van konden maken. In dit geval het mooie materiaal van Ahrend Gispen.

Wij vinden het bijzonder om te zien dat Vanhulley een dienst levert die het sociale aspect (het opleiden van vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt) weet te combineren met het circulaire (gebruik maken van afval/reststromen). Dit past perfect bij onze organisatie, aangezien wij hetzelfde nastreven middels de productie van duurzame verlichting bij sociale werkplaatsen.”

Of we in de toekomst nog een keer samen zullen werken?

“Zeker, wij hebben Vanhulley zelfs al een aantal keer aangeraden bij andere ondernemingen! Met name bedrijven met veel bedrijfskleding en/of afval- en reststoffen kunnen gebruik maken van de originele ideeën die Vanhulley heeft voor het hergebruiken van deze materialen.

Vanhulley is een heel enthousiaste onderneming, met veel creatieve ideeën en die graag meedenkt in oplossingen.”